FORAJE ALIMENTARI CU APA

Prima operatiune in executarea unui put de apa este forarea gaurii de sonda, dupa care se face analiza geofizica(carotajul electric), ce determina prezenta stratelor acvifere.
Apoi se introduc burlanele de foraj si filtrele de apa conform schitei de tubaj, dupa care se introduce pietris quartos in spatiul inelar format de peretele gaurii de sonda si burlane apoi deasupra ultimului strat de apa se toarna un dop de ciment pentru izolarea stratelor de apa de suprafata infestate.
De regula folosim burlane si filtre din polipropilena de inalta densitate tip Valplast Bucuresti.

Curatarea forajului se face prin sistem aer-lift, pana la calitatea de “Apa Limpede”.
Dupa efectuarea tuturor acestor operatiuni, se recolteaza probe de apa in vederea stabilirii potabilitatii acesteia.

Cu diametrul sapei de 311,2 mm, putem sapa pana la adancimea de 200 m, cu diametrul sapei de 444,5 mm putem sapa pana la adancimea de 160 m iar cu diametrul sapei de 660 mm putem sapa pana la adancimea de 60 m.